Frk. Jensens opskrift på Svensk Pølseret

Frk. Jensens opskrift på Svensk Pølseret

Husholdersken Kristine Marie Jensen, bedre kendt som frøken Jensen, blev født i 1858 i Randers. I 1890 blev hun husbestyrer i verdenstenoren Lauritz Melchiors bardomshjem i København, hvor hun gennem årene nedskrev og samlede sine opskrifter og erfaringer. Dette blev i 1901 til udgivelsen ‘Frøken Jensens Kogebog’ – en klassiker som solgte i over 800.000 eksemplarer.

Frøken Jensens opskrift på svensk pølseret til 4 personer.

Ingredienser til svensk pølseret:
3-4 spsk smør
4-5 dl hønse- eller grønsagsbouillon
8-900 g kartofler af en halvfast sort
3 løg
1 spsk lagereddike
1-2 tsk salt
2-3 tsk sukker
4-5 spsk tomatpuré
1 laurbærblad
1 kvist timian
3 knuste allehåndefrø
10 knuste peberkorn
8-10 bayerske pølser
1 stort bdt. purløg

Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles og skæres i grove terninger. Løgene pilles og skæres i meget tynde strimler. Sauter løgene i smør i en stegegryde, ved moderat varme. Lad dem blive gyldne, men lad det tage sin tid så de bliver bløde og søde.

Kom kartoflerne i gryden og lad dem sautere sammen med løgene i et par minutter. Tilsæt herefter bouillon, tomatpuré, eddike, salt, sukker, laurbærblad, timian, allehånde og perberkorn. Rør rundt og læg låg på gryden og lad det herefter simre i ca. 15 min., eller til kartoflerne er meget møre. Smag retten til.

Skær pølserne i stykker på ca. 3.4 cm. og kom dem i. Lad dem simre i gryden i ca. 5 min. Server retten med friskklippet purløg ovenpå. Hertil serveres rugbrød.

Frk. Jensens opskrift på Svensk Pølseret.