Opskrift på fedtfattig svensk pølseret

Svensk pølseret er en rigtig nem ret at lave. Den kan dog ikke sige sig fri for, at være høj på kalorier. Man kan dog nemt lave den mindre fed, ved at bytte nogle af ingredienserne ud med mere fedtfattige supplementer, og derved har man en fedtfattig opskrift på svensk pølseret.

Fedtfattig opskrift på svensk pølseret til 4 personer:

Ingredienser til svensk pølseret fedtfattig:
1-2 løg (afhængig af størrelse)
ca. 800-1.000 g kartofler
3 tsk paprika
8-10 kalkun eller kyllingepølser
salt og peber
1-2 tsk karry
1 dåse tomatpuré
½ bundt frisk persille
1-2 spsk eddike
3 dl. minimælk eller skummetmælk
1 spsk olie

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og læg dem i en gryde til kogning. Imens pilles løget og hakkes i små stykker. Svits løgene i en gryde med olie til de er flot gyldne. Bland herefter pølserne i og lad dem svitse med i kort tid, hvorefter paprika og karry tilsættes ved reduceret varme. Rør godt rundt og lad det ikke brænde på.

I mellemtiden bør kartoflerne være færdigkogte. Skærm dem i tern eller skiver og put dem i gryden. Tilsæt tomatpuré, mælk og eddike. Skru op for varmen igen og lad det hele simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Til sidste pyntes med persillen, hvorefter retten er klar til servering.